RIJEŠITE SE ALERGIJE - PRIRODNO!

Jeste li znali da statistike pokazuju da je svaka treća osoba alergičar, te da je u gradovima razvijenih zemalja veći broj oboljelih?

Alergije – već na sami spomen te riječi pomislimo na dosadnu napast koju kad jednom u životu dobijemo možemo liječiti jedino tabletama ili izbjegavanjem onoga na što smo alergični. Pritom se samo možemo nadati se da će alergija jednako neobjašnjivo kako je došla i – otići. No, jesmo li doista tako bespomoćni?

Nalazimo se u dobu kada smo svjedoci kako se alergije šire poput pošasti. Svatko od nas poznaje barem nekoliko ljudi koji su alergični na nešto, a statistike pokazuju da je jedna od tri osobe alergičar. Kuloarske priče govore da smo tu i druge alergije izazvali sami živeći u zagađenom okolišu, izolirani od prirode i jedući umjetnu hranu. Iako to istraživanja nisu jasno pokazala, primijećeno je da je u gradovima razvijenijih zemalja veći broj oboljelih od alergija dok je u zemljama Trećeg svijeta taj broj višestruko manji.

Alergija je poremećaj u radu našeg imunosustava kod kojega tijelo neprimjereno reagira na inače bezazlene supstance. Liječnik će nam preporučiti da izbjegavamo tvari na koje smo alergični održavajući prostor čistim, privremenim preseljenjem u doba kad je alergen najprisutniji u zraku ili pak izbjegavanjem konzumiranja hrane na koju reagiramo. Lijekovi koji će nam biti ponuđeni, tzv. antihistaminici, vrsta su lijekova koji nas neće izliječiti, već isključivo ukloniti simptome, te dotle dok ih uzimamo, naše tijelo neće u tolikoj mjeri ili uopće reagirati. No, postoji i alternativni pristup shvaćanju i tretiranju problema alergija, pristup koji se temelji na uklanjanju uzroka alergije a ne isključivo simptoma.Tradicionalne medicine svijeta i alergije

Tradicionalna kineska medicina alergije, ali i astme promatra prvenstveno kao neravnotežu jednog od glavnih meridijana u tijelu, meridijana pluća. Termini koje koristi ova medicina koristi možda su nam pomalo i smiješni no prilično prirodni i logični. Pa tako kod alergije je problem s onim što se u tradicionalnoj kineskoj medicini naziva energijama „vjetra“ i „vlage“ koje se previše zadržavaju u tijelu te uzrokuju da tijelo neprimjereno reagira.

Neravnoteža u plućnom meridijanu može dalje dovesti do slabijeg protoka kroz meridijan slezene ili jetre. Drugim riječima, ne pobrinemo li se za ovaj disbalans, i tretiramo samo simptome, blokada energije će se širi i uzrokovati daljnje probleme. Primjerice, blokada plućnog meridijana u kombinaciji sa slezenskom blokadom često dovodi do slabije probave i slabijeg čišćenja tijela, a što pak dovodi do nakupljanja sluzi u plućima.

Da bismo se riješili ovoga nepravilnog reagiranja tijela na pojedine supstance, potrebno je tijelo vratiti u ravnotežu širim pristupom.

Stil života i energetska relaksacija

Jedan od načina je svakako pravilna i uravnotežena prehrana, no često ne znamo što je to „uravnoteženo“ kada su u pitanju pojedini problemi. Primjerice, jogurt, sir i mlijeko, slatkiši, pothlađena hrana djeluju na stvaranje previše sluzi u tijelu, i na taj način još više pogoršavaju alergijske reakcije, tako da bi ih trebalo u potpunosti izbjegavati u sezoni alergija. Juhe, salate (ljeti), pareno povrće i kuhane žitarice su lakše za probavu, i zato ostavljaju tijelu dovoljno energije za uravnotežavanje.

Program „Riješite se alergije – prirodno“ omogućava da korištenjem energetske relaksacije potaknemo i ojačamo protok svježe energije kroz meridijane, eliminirajući na taj način blokadu energije koja je izazvala alergijske reakcije u tijelu. Obzirom da na ovakav način ciljamo cjelokupni protok energije kroz tijelo, doseg je puno širi. Ne samo da ćemo otpustiti blokadu plućnog meridijana i time alergiju, već ćemo djelovati na cjelokupni organizam i dovesti ga u harmoniju. Ovo stanje harmonije omogućiti će dovoljno energije svim sustavima u tijelu da se obnove, te će naši rezultati biti puno širi od samog problema alergije, kao što možete vidjeti iz slijedećih primjera.

Marijana (27) je u Oravedu na relaksaciju došla pronaći rješenje za nagomilani stres potaknuta zahtjevnom situacijom na poslu. Pohađala je energetsku relaksaciju dva tjedna svakodnevno, i savladala osnovnu tehniku relaksacije, no i dosta naučila o uravnoteženom stilu života. Saznala je da se relaksacijom može riješiti problem alergije, ali je to doživjela više kao lijepu pričicu negoli nešto moguće. Već u tijeku prvog tjedna Marijana je primijetila da joj se migrenska glavobolja ne javlja, i da se tijekom dana puno bolje osjeća – imala je više energije, koncentracije i bila je sretnija. Nakon dva tjedna odlučila je nastaviti s treningom samostalno ali i napraviti promjene u svome životu. Ranije ustajanje, svakodnevno posvećivanje dvadesetak minuta relaksaciji, korigirana prehrana bile su samo neke od novousvojenih navika. Nakon godine dana ponovno je došla u Centar, i ispričala mi kakve je sve rezultate imala. Nakon što je prestala dolaziti, svakodnevno je rano ujutro nastavila trenirati relaksaciju uz relaksacijski CD. Problema više s migrenom nije imala jer čim bi osjetila da počinje, relaksacijom bi zaustavila glavobolju. No, ono što ju najviše veseli jest da uopće više nema proljetnu alergiju i alergiju na ambroziju, iako ih je imala već nekoliko godina zbog čega je morala koristiti lijekove.

Slična priča je i priča jednog tipičnog „poslovnjaka“. Petar (39) je vlasnik nekoliko tvrtki i živi tipičan stresni život. Došavši na relaksaciju odmah me je upozorio da je prilično skeptičan i da je došao na nagovor poslovne partnerice. Alergiju i astmu je pokušao riješiti na različite načine. Sport, masaže, zdrava hrana – supruga liječnica pokušavala je na različite načine suprugu pomoći u pogledu stresa i stresom narušenoga zdravlja. Nakon pet dana dolaženja na relaksaciju, u potpunosti je prestao koristiti kortikosteroide u pumpici za astmu. Svaki dan bi mi u čudu prepričavao kako se sve bolje osjeća, u šali govoreći da nije bitno kako funkcionira no glavno da – radi. No, nakon tjedan dana uvidio je da ukoliko svaki dan ujutro trenira energetsku relaksaciju – njegovo tijelo, ali i um funkcioniraju neusporedivo bolje.


Kako do nas?